Bölcsességfog műtét – ami előbb, vagy utóbb eljön

A fogas kérdések általában nem akkor ütik fel a fejüket az életben, amikor az leginkább ideális volna. Egyáltalán, egy bölcsességfog műtét soha nem jöhet valójában jókor, hiszen itt kiműtenek egy fogat az állkapcsunkból. De mégis, azért vannak a rosszabbnál is rosszabb alkalmak, amik tudják tetézni a rossz élményt. Például, ha mondjuk egy nyaralás alkalmával lobban be a fogfájás, begyullad az egész állunk és megkeseríti minden étkezésünket, na meg az étkezések közötti időt is. És hát egy nyaralást nem fogunk csak úgy megszakítani, ugye? Na de van az a fájdalom, ami miatt mégis eljöhet az a pont, amikor úgy kell döntsünk, hogy márpedig igen, most vége a nyaralásnak és elmegyek arra a műtétre.

Előre persze ezt laikusként nem lehet megmondani, csak sejteni, hogy mi történik valójában. De onnantól kezdve, hogy ez a fájdalom a legtöbb esetben elviselhetetlen, aki igazán rosszul érzi magát, az biztos is, hogy azonnal lépni fog és mindegy lesz, hogy most épp nyaral, vagy az esküvőjére készül.

Akinél a fővárosban üt be ez a peches helyzet, annak általában bőségesen van választási lehetősége a megoldásokat illetően. A fogorvosbudapest.info csapata is egy ilyen megoldást kínál, ahol a bölcsességfog műtét minél gyorsabban és fájdalommentesen lezajlik. Nekem is kiműtötték a bölcsességfogamat és elárulom, hogy az égvilágon semmit sem éreztem belőle. De tényleg semmit. Utána persze fájt, amint kiment a fájdalomcsillapító, de hát ez minden műtéti hegnél így van, pláne, ha ennyire kritikus helyen van a seb.

A bölcsességfog műtét elég soktényezős ügy, meg lehet úszni hamar és könnyedén, és előfordul olyan is, hogy valóban fúrni és farigcsálni kell és kellemetlen az egész ügy puszta látványa is. De fájni ez sem fáj, csak simán rossz látni. A fogorvosbudapest.info csapata azonban mindent meg tud tenni azért, hogy ez az élmény egyáltalán ne legyen traumás.

Ha megnézitek a weboldalukat, akkor a bölcsességfog műtét témaköréről egy nagyon hosszadalmas írásuk van. Nem véletlen, hiszen a gyökérkezelés mellett talán ez az egyik legrettegettebb téma a fogorvosi beavatkozások között. Ezért aztán belátva ennek a fontosságát a fogorvosbudapest.info jól körül járta a bölcsességfogak minden kínját és baját, hogy amikor valakinek ezzel problémája lép fel, akkor ne rettenjen meg azonnal, hanem először olvasson utána, hátha az egy kis megnyugvást hoz a témában.

A bölcsességfogak nagyon kényesek, hiszen utólag nőnek ki egy már kész állkapocsba. Vagy jut nekik hely, vagy nem. Ezek nagyőrlő fogak, tehát sok hely kell nekik, de mégis, van, hogy nagyon furcsa helyeken kénytelenek feltörni, mert másutt nem férnek el. Ezek a szituációk pedig komoly fájdalmakat és fogászati problémákat képesek szülni.

Sokszor hallani azt a csacsiságot, hogy a bölcsességfogakra mindig a kihúzás vár. Ez szerencsére nem igaz, hiszen van, akinél teljesen egészséges módon tud kifejlődni. Más esetekben pedig simán lehet, hogy nem a bölcsességfogat húzzák ki, hanem valamelyik mellette lévő nagyőrlőt, hogy helyet csináljanak a beékelődő új jövevénynek.

Na de ha mégis meg kell szabadulni a fogtól, akkor hogy néz ki ez a folyamat az ideális esetben? Leginkább úgy, hogy a rendszeres éves fogászati szűrés során kibukik, hogy a fogtól rövidesen meg kell válni. Ekkor érdemes a fogorvosbudapest.info-nál időpontot foglalni, hogy egy olyan dátumon legyen a bölcsességfog műtét, amikor a fog nem gyulladt és nekünk sincs semmi más bajunk, netán utána ki tudunk venni néhány nap pihenőt a munkahelyünkről. Attól függően, hogy honnan kell kihúzni, megviselheti a szervezetet, előfordulhat, hogy belázasodunk, vagy tényleg kell 1-2 nap pihi.

Ha tehát idén még nem voltatok fogorvosnál, akkor vegyétek fel a kapcsolatot ezzel a második kerületi fogászattal, hogyha éppen bölcsességfog műtét kéne nektek, akkor ne az utolsó pillanatban derüljön ki és időben tudjatok felkészülni, testben és lélekben egyaránt. Aki pedig úgy érzi, hogy tart ezektől a beavatkozásoktól, annak ajánlom, hogy egy kicsit olvasgasson a fogorvosbudapest.info-n, mert itt mindenről részletesen lehet tájékozódni, ami általában egy kicsit kétségek között hagyja az embereket. Ha pedig nincsenek nyitott kérdések, akkor sokkal bátrabban megyünk fogorvoshoz.