Amerikai vakáció a USA ESTA által

ESTA Visa

Amerika már nem is olyan távoli, mint azt gondolnánk. Sokkal egyszerűbben eljuthatunk oda, mint néhány évvel ezelőtt, köszönhetően a USA ESTA online kérelemnek köszönhetően. Aki eddig azon gondolkodott, hogy hová menjen nyaralni, annak most itt a kiváló lehetőség, amit nem érdemes kihagyni, hiszen az Amerikai Egyesült Államok területe hatalmas és bőven akad látnivaló. A hollywood-i filmeken keresztül már mindenki találkozhatott a különféle látványoságokkal, viszont most testközelből is megcsodálhatóak ezek az ikonikus helyszínek. A Broadway, vagy a Time Square élőben még inkább lenyűgöző, mint ahogy azt el tudnánk képzelni. Hogyha kifejezetten a meleget keressük, akkor rengeteg hely közül válogathatunk.

Akár át is utazhatjuk egész Amerikát Miami-tól, egészen a napfényes Kaliforniáig. A USA ESTA lehetővé teszi, hogy 90 napon keresztül tartózkodjunk az Államok területén. Nincs szükség vízumra. Elég az estavisa.hu weboldalon található űrlapot kitölteni és már meg is tettük az első lépést az utazás érdekében. A weboldalon különféle tippeket is találhatunk arról, hogy a 90 napos ottlét alatt, mit érdemes megnézni. Bármikor igényelhető a USA ESTA, hiszen 2 éven keresztül érvényes marad, illetve az útlevél lejáratáig. Azt bizony nem szabad otthon felejteni, mivel a USA ESTA mellé erre is szükségünk lesz.

A vízumkérelem ezek mellett plusz szolgáltatásokat is tartalmaz, amiket érdemes kihasználni, mert így még inkább tartalmasabbá válhat az utazás. A belépési engedély még nem azt jelenti, hogy ellenőrzésmentesen beléphetünk az országba, hiszen így is vannak USA belépés követelmények, amiknek az Amerikai Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatala, a Vámügyi és Határvédelmi Iroda tesz eleget.

Ők fogják eldönteni, hogy az adott személy beléphet-e az országba. Rutinellenőrzésnek számít, de azért nem árt felkészületnek lenni, hogy ne érjen senkit kellemetlen meglepetés. Az USA belépés követelmények során tiszteletben kell tartani a bevándorlási és állampolgársági törvényt. Továbbá egy jóváhagyott ESTA nyomtatvánnyal kell rendelkeznünk az ellenőrzés pillanatában, amit fel kell mutatnunk. A USA belépés követelményeknek eleget téve az útlevelünket sem szabad otthon felejtenünk. Indulás előtt mindenképp ellenőrizzük ennek a lejárati dátumát. Ha az ott tartózkodásunk alatt vesztené érvényességét, akkor nem sok esély van rá, hogy átengednek az ellenőrzésen. A USA belépés követelményekkel és az online ESTA kérelem igényléssel kapcsolatban további részletes információk találhatóak az estavisa.hu weboldalon.