Egyszerűen megtudhatjuk, milyen névnap van ma!

Mai névnap

Az ember életében gyakran kiemelt jelentőséggel bírnak a különböző ünnepek. A születésnapon túl a névnap is hasonló, olykor teljesen egyenrangú súllyal esik latba. Természetesen nem csak a tájegységtől, hanem a megszokásoktól is nagyban függ ez. Amíg kis hazánkban kiemelt jelentőséggel bír, hogy tudjuk pontosan kikről emlékszik meg a mai névnap, addig az olyan országokban, mint Hollandia, Franciaország, de még Anglia már nem kap jelentőséget.

Tudván, hogy rengetegen vannak kint kis hazánkból vendégmunkásként vagy végleg kitelepülve, nagy eséllyel honosítják meg ezt a szokást, de az eredeti lakosság között egyáltalán nem bír jelentőséggel. Ha szeretnénk pontosan tudni, hogy milyen névnap van ma, akkor a kerdezdmeg.hu weboldalon könnyedén megtaláljuk erre a választ.

Természetesen sokaknak található neves naptár a szobája falán kifejezetten ezen információ megismerése érdekében, de az online való információgyűjtés manapság teljesen megszokott és hatékony. Csak néhány kattintás és a mai névnap máris elénk tárul olyan eredettörténetekkel, hogy pántosan honnan származik az adott elnevezés. Érdemes mindig a dolgok gyökere után kutatni egy keveset, hiszen így a saját megnevezésünkről is többet tudhatunk meg.

Nem véletlen a mondás sem, hogy a név kötelez, hiszen annak minden személyiségre kiható jelentősége van. A mai névnap utáni kutatásunk legyen mostantól egyszerű és ne felejtsük el ismerőseinket, családtagjainkat egy kedves szóval illetni, hiszen biztosan jól esik majd nekik, hogy megemlékeztünk róluk, még ha csak pár szó erejéig is.