3 érv a vezeték nélküli fűnyírás mellett

A jó idő eljövetelével minden kizöldül és felfrissül. Az élet újraéledésével azonban ismét fel kell venni a harcot a növényzettel, ha egy ápolt és gondozott kertben szeretnénk gyönyörködni. Az igazán csinos kert esetében a szépen ápolt gyep kulcsfontosságú, és ezt bizony rendszeresen locsolni és vágni kell, ám ez körülményes lehet. Nézzük át, miért érdemes otthonra vezeték nélküli fűnyírót választani!

Biztos sokunk fejében él az az intenzív élmény, akár elővigyázatosság, hogy a vezetékes fűnyírás során óvatosan helyezzük el a kábelt, nehogy véletlenül áthaladjunk felette – és még nagyobb volt a bosszankodás, amikor hosszabbító nélkül nem lehet a teljes kerti füvet egy körben lenyírni. A másik hagyományos megoldás, a benzines környezetkárosító és füstöl, valamint elég hangos, így könnyen megzavarhatja a hétvégi pihenést. Ráadásul a benzint mindig külön, típusnak megfelelően kell beszerezni, és az otthoni tárolása veszélyes lehet.

A fentiek megoldásaként született meg a akkus fűnyíró, mely az Alza kínálatában is elérhető termék. Az előnyei:

  • a kicsi és közepes méretű kerteket könnyen bejárhatjuk vele, mindenféle komplikáció vagy kibocsátott káros anyag nélkül.
  • könnyű kezelni, hiszen kényelmesen és szabadon tudunk vele mozogni a kijelölt területen.
  • a rendszeres és megfelelő használatával a középmagas és sűrű füvet gyorsan levágja, szép gyepet hagyva maga után.

Egy vezeték nélküli fűnyíró akkumulátorral működik, amelyet sokkal ritkábban kell cserélni, mint a benzinest utántölteni. Az üzemeltetés során sokkal halkabb, mint a kábeles vagy benzines társai, és a felépítése miatt könnyű szerkezetű, így akár lejtős vagy emelkedős területeken is könnyen haladhatunk vele, fennakadás nélkül.

Amire érdemes figyelni egy akkus fűnyíró esetében, az a tárolás: az időjárási körülményeknek kitéve gyorsabban tönkremehet, így gondoskodni kell arról, hogy egy biztonságos tároló vagy sufni ölelésében legyen, amikor használaton kívül van.

Az Alza termékei közt megtalálható többféle akkus fűnyíró, amelyek mellé egy kiegészítő szegélynyírót is választható, hogy egy kilógó fűcsomó se maradjon a kertben. Nézzen szét még ma a kínálatban!

A fotó forrása:

Virrage Images / Shutterstock.com