Ezeket az üzenetküldő szoftvereket próbáld ki!

A megváltozott igények kielégítéséhez és a gördülékeny online munkavégzéshez különböző alkalmazások használatára van szükség. Ilyenek például a nélkülözhetetlen üzenetküldő vagy online meeting szoftverek, amelyek gördülékennyé teszik a cégen belüli kommunikációt.

 

Az elmúlt évek történései a legtöbb vállalatot és annak munkavállalóit rugalmasságra és gyors problémamegoldásra kényszerítette. A villámgyorsan alkalmazkodásnak köszönhetően létrejött egy olyan munkavállalói réteg, amely képes a hatékony otthoni munkavégzésre – amennyiben a megfelelő szoftverekkel dolgozhat!

 

Vállalkozás indítása előtt állsz vagy csak a munkavégzési folyamatokat korszerűsítenéd? Itt az ideje, hogy megismerkedj a leghatékonyabb üzenetküldő és online meeting alkalmazásokkal és magad mögött hagyd a félreértéseket!

Üzenetküldés mesterfokon

Ugyan a Messenger, a Whatsupp és a Viber üzenetküldő alkalmazás valamelyike szinte mindenki mobiltelefonján megtalálható, mégsem nevezhetők a munkavégzésre alkalmas felületnek.

 

A legtöbben privát célzattal használják az adott felületeket, aminek köszönhetően a munka és a magánélet keveredik. Mindez megnehezíti az átláthatóságot, valamint elvonja az emberek figyelmét a munkahelyi teendőkről.

Mely tényezők fontosak a szoftver kiválasztásánál?

Ahhoz, hogy ki tudd választani a vállalkozásod számára legideálisabb üzenetküldő és meeting szolgáltatást, érdemes meghatározni az igényeidet és a programmal szembeni elvárásaidat. Amint megvannak az elképzeléseid, akkor sokkal egyszerűbb lesz megtalálni azokat a legfontosabb szoftvereket, amelyekre szükséged lehet.

Érdemes tisztáznod, hogy:

  • Ingyenes vagy fizetős?
  • Üzenetküldés vagy videóhívás?
  • Asztali számítógép vagy mobilos felület?
  • Kisebb vagy nagyobb létszámú felhasználó?

A legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazások

A napjainkban legnépszerűbb és legtöbb vállalat által használt alkalmazás: a Slack. Nem csoda, hiszen használata egyszerű, felülete letisztult és képes fájlok megosztására, valamint a hanghívások kezdeményezésére is. Kifejezetten hasznos funkciója, hogy beállítható rajta az elérhetőségi idősáv, azaz akkor, mikor már végeztél az aznapi feladataiddal vagy szabadságon vagy, nem fognak munkaügyben zavarni.

Teams vagy Zoom?

A Teams szintén hasonló kaliberű program, amely kiválóan szinkronizálható az Office 365 alkalmazásaival. Üzenetküldés, hang-, és videóhívás, fájlmegosztás és a saját képernyő megosztására egyaránt képes.

 

A Zoom szintén a nagy kedvenceink közé tartozik, hiszen az online videó meetingek tökéletes színtere. Mind a hanghívások, mind a videóhívások minősége vitathatatlan, azok kezdeményezéséhez azonban mikrofonnal és kamerával rendelkező eszközt szükséges a birtokodban tudni.

 

Amennyiben a cég belső kommunikációját gördülékennyé tetted, akkor itt az ideje a külső kommunikációra és ezzel együtt a tartalommarketingre fókuszálnod! Tedd marketingtevékenységedet is eredményessé és kérd a szakemberek segítségét a stratégia megalkotásában!