Gépekkel a kényelmesebb otthonért

Semmi science-fiction, csak a valóság!

Elsőre talán furcsán hangzik, de ma már a legtöbbünk élete elképzelhetetlen lenne robotok nélkül. Jobban belegondolva ez nem egy futurisztikus gondolatkép, hanem maga a valóság, amiben az emberek zsebre vágott számítógépekkel közlekednek, annak segítségével irányítják otthonuk fűtését, hűtését, biztonsági rendszereit. Arról nem is beszélve, hogy a helyettünk tisztítják a szőnyeget, a ruhát, az edényeket, de még arra is képesek, hogy a csecsemők lélegzetét figyeljék. Ezek azok az eszközök, amik mindennapjaink részei, olyannyira, hogy észre sem vesszük őket, csak akkor, amikor elromlanak. A háztartási kisgépek, illetve nagyobb testvéreik mindig ott vannak, amikor kávéra, pirítósra, de legalábbis gyűrődésmentes ingre van szükségünk.

Segítség a mindennapokban

Kézzel tüzet csiholni ma már igen kevesen szoktak, hiszen van szerencsére más megoldás is. Így lehet, hogy a reggelikávé elkészítése most már félálomban sem okoz feltétlenül problémát, hiszen egyetlen gombnyomással elintézhető. Az Alza kínálatában kisgépek széles választéka vár, így ha jégkrémkészítőt keresünk, azt éppúgy megtaláljuk, mint a vízforralót.

Okos helyettünk is

A kisebb gépek mellett persze akadnak olyan háztartási készülékek is, amik jóval komolyabb teljesítménnyel bírnak, nagyobb feladatokat látnak el. Na nem becsüljük le a turmixgépeket sem, de egy mosógép mégis csak komolyabb szerkezet. Amikor pedig ezek a nagy háztartási gépek, amilyen a hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, tűzhely vagy egyszerűen csak a sütő, még okosak is, akkor jön az igazi jövő. Elképzelni is mámorító, hogy a hűtő ránk szól, hogy mi hiányzik az ebédhez, mit nem rendeltünk meg legutóbb, és mi az, de akár éppen be is számolhat, hogy miből fogyott a legtöbb, mire lenne leginkább szükség. Ilyen gépek mellett hol maradnak az aggodalmas délelőttök, amikor nem tudjuk, leoltottuk-e a lámpát vagy sem. A telefonunk segítségével ez akár az irodából is megtörténhet. Akárhogy is, a gépek velünk vannak, és egyelőre mindent megtesznek, hogy ez még hosszú távon is is maradjon.