Miért érdemes megkóstolni a Jagermeistert?

A Jagermeister egy német gyártmányú ital, gyomorkeserű likőr, mely az alsó-szászországi Wolfenbüttel városból származik, és 56 különböző gyógynövényből állítják elő. Az alkoholtartalma 35%, és leginkább jéghidegen vagy más komponensekkel keverve szokták fogyasztani. Tisztán fogyasztva is nagyon élvezetes ital, de narancslével vagy kólával is gyakorta kínálják. A köznyelvben el is terjedt az agancsos kóla kifejezés, mely a címkéjére is utal. Extrém esetekben sörrel, kókusztejjel vagy energiaitallal is fogyasztják.

A Jagermeiter receptje titkos, azt azonban tudni, hogy már 1934 óta létezik. Azóta már nemzetközi szinten is elismert, és a legsikeresebb német itallá vált. Az ízvilága egyedülálló, zamata krémes, és a gyógynövények jellegzetessége dominálja. Kevésbé kesernyés, inkább szolid, édes narancsos-fűszeres aromákat fedezhetünk fel benne. Ízében az édes és a keserű aromák csodálatos összhangban vannak, akik szereti a keserűlikőröket, mindenképp érdemes tennie vele egy próbát, mert egyedi ízvilágával kiemelkedik a keserűlikőrök sorából.

Honnan szerezhető be a Jagermeister?

A Jagermeister hazánkban meglehetősen elterjedt és elismert ital. Számos kiszerelésben létezik, és a legtöbb hazai kisebb és nagyobb élelmiszer áruház és italkereskedés polcán megtalálható. Emellett természetesen az ital webshopok kínálatát is erősíti, többek között az italkereso.hu webáruházban is megvásárolható többféle kivitelben, és szinte minden, hazánkban kapható ízben. A Jagermeister ára eltérő lehet kereskedésenként, az italkereso.hu oldalon a legjobb árakat találhatjuk meg, és több kereskedés árát is összehasonlíthatjuk, hogy a lehető legjobb áron juthassunk hozzá ehhez a különleges ízvilágú gyomorkeserűhöz.