Könnyű nyári ételek, nyári ízek!

könnyű nyári ételek

Bármennyire is szeretjük a hasunkat, hőség idején nem igazán esnek jól a nehéz ételek, inkább a könnyű, hűsítő finomságokat kívánjuk. Vannak tipikus könnyű nyári ételek, mint például a hideg levesek, saláták, grillételek, de természetesen az édességek továbbra is jelen vannak az étrendünkben, ilyenkor azonban nem árt, ha sütés nélkül készülnek a finomságok. Nyáron ugyanis az otthonunkban nem a konyha a kedvenc helyiségünk, még a legnagyobb szenvedéllyel főzők is rövidre fogják kánikulában a konyhában töltött időt. Népszerűek ilyenkor a szezonális gyümölcsök és édességek, a kukoricára, a dinnyére vagy barackra szó szerint egész évben éhezünk, ezekből igyekszünk minél gyakrabban falatozni a nyári hőségben. Élvezzük hát a nyár minden pillanatát, együnk finomakat, főzzünk könnyű nyári ételeket, főzzünk akár a szabadban, hűtsük be a gyümölcsöket, készítsünk hideg salátákat, és hódoljunk a nyár kedvenceinek.

A könnyű nyári ételek között szerepelnek olyan egyszerű és valóban könnyen elkészíthető receptek, amelyek nem kényszerítenek a hőségben arra, hogy több órán át a tűzhely mellett várjuk a végeredményt. Itt van például a friss zöldséges tál, amely mindössze 35 perc sütést igényel, vitaminban gazdag és nem terheli a gyomrunkat sem. A hozzávalók között ugyanis a burgonya, cukkini, paradicsom, mozzarella és hagyma szerepel, és természetesen a fűszerek. A vékonyra vágott zöldségeket és a mozzarellát egy jénai tábla helyezzük, olajba belekeverjük az aprított zöld fűszereket, a reszelt fokhagymát és meglocsoljuk vele a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk majd előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.