Breaking News

Műanyag bejárati ajtó beszerelése

Műanyag bejárati ajtó beszerelése különböző lakásokba

Egy bejárati ajtó kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen ez az, amit feltörnek, ha be akarnak hatolni az otthonunkba. Manapság a gyártók kínálatában találhatunk műanyagból, acélból vagy fából készült ajtókat is. Ezek különböző szintű védelmet jelentenek a betörés ellen.

A betörésvédelem mellett azonban ugyanilyen fontos a tartósság, és a megfelelő hőszigetelés biztosítása. A műanyag bejárati ajtók a családi házakban a leggyakrabban használt nyílászáró. A műanyag bejárati ajtók biztonságát a modern vasalatok garantálják, ezek megfelelnek az általános biztonsági szempontoknak. A műanyag bejárati ajtó beszerelése odafigyelést és szakszerű munkát igényel, a legjobb ezt a feladatot szakemberekre bízni. A műanyag bejárati ajtó beszerelése során ugyanis nem mindegy fedik le az ajtó és a fal közötti habréteget. A legtöbb cég ezt egy egyszerű takaróléccel oldja meg, de ez hosszabb távon nem megfelelő megoldás.

A megfelelő szigetelés erre általában gipszkartonnal történik, vagyis az említett habréteget gipszkartonnal borítanak. A műanyag bejárati ajtó beszerelésének ideje és folyamata függ attól, hogy milyen lakásba történik a munkálat. Például az ajtó beszerelése panellakásokban gyorsabb, általában 1-2 napot vesz igénybe, itt ugyanis nincs szükség kőműves helyreállításra. A panelházaknál a bejárati ajtó csere mindenképp a régi tok kibontásával kezdődik, az ajtó csere folyamán a fal nem sérül meg. Az új épületeknél pedig az ajtók a kialakított falnyílásba építődnek be. És végül a bejárati ajtó csere a régi tok kibontásával akár három napot is igénybe vehet.