Műanyag bejárati ajtó beszerelése különböző lakásokba

Műanyag bejárati ajtó beszerelése

Egy bejárati ajtó kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen ez az, amit feltörnek, ha be akarnak hatolni az otthonunkba. Manapság a gyártók kínálatában találhatunk műanyagból, acélból vagy fából készült ajtókat is. Ezek különböző szintű védelmet jelentenek a betörés ellen.

A betörésvédelem mellett azonban ugyanilyen fontos a tartósság, és a megfelelő hőszigetelés biztosítása. A műanyag bejárati ajtók a családi házakban a leggyakrabban használt nyílászáró. A műanyag bejárati ajtók biztonságát a modern vasalatok garantálják, ezek megfelelnek az általános biztonsági szempontoknak. A műanyag bejárati ajtó beszerelése odafigyelést és szakszerű munkát igényel, a legjobb ezt a feladatot szakemberekre bízni. A műanyag bejárati ajtó beszerelése során ugyanis nem mindegy fedik le az ajtó és a fal közötti habréteget. A legtöbb cég ezt egy egyszerű takaróléccel oldja meg, de ez hosszabb távon nem megfelelő megoldás.

A megfelelő szigetelés erre általában gipszkartonnal történik, vagyis az említett habréteget gipszkartonnal borítanak. A műanyag bejárati ajtó beszerelésének ideje és folyamata függ attól, hogy milyen lakásba történik a munkálat. Például az ajtó beszerelése panellakásokban gyorsabb, általában 1-2 napot vesz igénybe, itt ugyanis nincs szükség kőműves helyreállításra. A panelházaknál a bejárati ajtó csere mindenképp a régi tok kibontásával kezdődik, az ajtó csere folyamán a fal nem sérül meg. Az új épületeknél pedig az ajtók a kialakított falnyílásba építődnek be. És végül a bejárati ajtó csere a régi tok kibontásával akár három napot is igénybe vehet.