5 eset, amikor nagyon hasznos a szennyvízcső kamerázás

Van egy biztos módja annak, hogy feltárhassuk mi történik otthonunk vízvezetékeiben, még akkor is, ha nincs velük komolyabb gond. A csatorna kamerázással gyorsan, hatékonyan és bontás nélkül végezhetünk diagnosztikát.

Mikor válasszuk a csatorna kamerázás módszerét?

Mindegy, hogy csak gyanítjuk, hogy eltömődtek, megsérültek a lefolyók, netán fogalmunk sincs, hogy mi a probléma, vagy csak megelőzésről van szó, a kamerás csatornavizsgálat bármelyik esetben segíthet. A Dénes Építőipari Kft. csapata például nemcsak, hogy minden vízvezeték-szerelési dolgot megold, de profi Rothenberg eszközök vannak a birtokukban, amikkel a pontos felderítés garantált lesz.

1. Visszatérő dugulás

Összegyűlik a víz a zuhanyzó alján?  Állandóan eldugul a WC? Az egyszeri dugulás megoldható egy alapos lefolyó-tisztítással, de ha folyton visszatér, akkor ez akár csőtörés gyanújára is okot adhat. Csatorna diagnosztika nélkül nagyon nehéz különbséget tenni egy egyszerű elzáródás és magának a csőnek a károsodása között.  A csatorna kamerázás lehetővé teszi a belső betekintést, ezt követően pedig a probléma egyszer és mindenkorra megoldható.

2. Csőtörés gyanúja

A csőtörés az egyik legrosszabb forgatókönyv, de már egy egyszerű csőrepedés is vészjósló lehet. Ha soha fel nem száradó foltokra leszünk figyelmesek a padlón, a falakon, vagy a kertben, akkor valószínűleg ez áll a háttérben. További intő jel lehet a hirtelen víznyomás-esés és a túlpörgött vízóra is. Felderítő módszerek nélkül bonyolult lehet megállapítani a probléma pontos helyét, ha csak nem akarjuk felásni az egész kertet, vagy több ponton megbontani a falburkolatot. A csatorna kamerázás segítségével a bontás felesleges fáradalmaitól is megkímélhetjük magunkat.

3. Ingatlan vásárlás és felújítás előtt

Ha fel szeretnénk újítani az otthonunkat, vagy egy nagyobbra, szebbre cserélnénk a jelenlegit, akkor nagyon jól jöhet a csatorna diagnosztika. Az új otthonba költözés tökéletes alkalmat teremt a csatorna kamerázás elvégzésére. Elvégre az ingatlan minden más részét is átnéztük, miért ne tennénk így a vízhálózatok esetében is, amellyel elkerülhetők a jövőbeli és költséges problémák? Felújítás, átalakítás esetében pedig a hasznunkra válik, ha tudjuk, hogy pontosan merre futnak a csövek, milyenek a kanyarulatok, idomok stb.

4.Túlkoros vízhálózatoknál

Olykor már egy 20 évnél idősebb háznál is fennállhat a szennyvízrendszeri problémák veszélye. A vízhálózatok szinte egész nap használatba vannak véve, fürdünk, takarítunk, mosunk – és még sorolhatnánk. A folyamatos hőmérséklet-és nyomásingadozás pedig idővel nyomot hagy még egy újonnan kiépített vízvezetékben is. Az elavult rendszereknél ez a veszély hatványozottan fent áll, így mindenképpen érdemes átnézetni azokat, és ha szükséges, még azelőtt belefogni a cserébe, mielőtt nagyobb káreseményeket okoznának.

5. Megelőzés gyanánt

Ha régen, netán még soha nem volt ellenőrizve a csatornarendszerünk, akkor itt az ideje alkalmat keríteni rá. A vízvezetékek javítása és cseréje nagyon költséges lehet, ha már akkor lépünk közbe, mikor menthetetlen károk keletkeztek. Sokszor elég egy hirtelen jött csőtörés is, ami az egész ingatlan értékét kockára teheti. A megelőző jellegű csatorna kamerázás segíthet abban, hogy a csatornák sokáig sértetlenek, dugulásoktól, és lerakódásoktól mentesek legyenek, és hosszú távon is kiszolgáljanak minket.