A nemzetközi fuvarozás árak nem mindenhol egyformák

A nemzetközi fuvarozás árak dinamikusan változnak, sok tényező függvényében és természetesen a fuvarozó cégek mindegyike, más és más árakat ajánl az érdeklődőknek. A potenciális ügyfelek megszerzéséhez és megtartásához nem csak a jó árak szükségesek, hanem az árajánlat gyors elkészítése is. Emiatt az iparág szakértői kezdeményezték a folyamat digitalizálását, hogy a fuvarozók és a szállítmányozók egyaránt megfeleljenek a modernitás követelményeinek, versenyképesebbek legyenek és így fellendítsék az üzletet.

Napjainkban a szállítmányozók rendkívül fontos szerepet töltenek a globális gazdaságban. Ők felelősek az áruk pontos szállításáért az országok és a kontinensek között. Emellett össze kell hangolni a fuvarozás egyes elemeit, hogy a nemzetközi fuvarozás árak tartalmazzák az összes különböző résztvevő szolgáltatótól származó költséget, hogy így egyetlen árajánlatot alkossanak meg és eljuttassák azt ügyfeleiknek.
A XXI. században a gyors fejlődésű digitális világban élve a megrendelők azt várják el, hogy gyorsan megkapják a szállítmányozók árajánlatát. Az árajánlatok elkészítése és elküldése az ügyfeleknek, néha akár napokig, vagy akár egy hétig tarthat.
Ez azért lehetséges, mert a szállítmányozóknak legtöbbször még mindig nagyon sok, hagyományosan végzett folyamatot kell elvégezniük, ahol a különböző fuvar díjakra, menetrendekre, biztosításokra kell, hogy időt fordítsanak. A szükséges információkat különböző helyekről és forrásokból kell beszerezniük, és ezek néha változnak is. Ezért függnek a fuvarozás árak, a speditőrök hatékony munkájától is, akik napi kapcsolatot tartanak fenn jónéhány szolgáltatóval Európa több pontján, és a szükséges adatokat elemzik és felhasználják az árajánlat elkészítéséhez.
A közel félszáz szállítmányozóval végzett teszt eredménye pontosan tükrözi, hogy mennyire szükséges a fuvarozók által kínált ajánlatok körültekintő mérlegelése. Ennek eredményeként a szállítmányozók számára gyorsan rendelkezésükre állhatnak árufuvarozási költségek adatai, így versenyképesebbé téve a szállítmányozókat az új digitális világban. Ehhez az is hozzájárul, hogy automatizálhatják az ügyfelekkel végzett munka során szerzett tapasztalatok elemzését, hogy így növeljék a fuvarozás hatékonyságát és az ügyfelek elégedettségét.
A gyors hozzáférés az adatokhoz, lehetőséget nyújt a kedvezőbb külföldi fuvar árak eléréséhez. Mindent egybevetve a versenyképesség kulcsa az, hogy valós idejű adatok álljanak rendelkezésre, az összes szállítmányozás megszervezéséhez szükséges szolgáltatás, pillanatnyi árának információihoz.
Ezért nagyon fontos, hogy időben megérkezzen a megrendelőhöz az ajánlat, mert az egy hetes árajánlat nem biztos, hogy megfelel bármelyik ügyfélnek is, akár raklapos, akár gépszállítás elvégzéséről van szó. Ráadásul az adatok többnyire egymástól elkülönülten állnak rendelkezésre, ami még bonyolultabbá teszi a teljes folyamatot. Nyilvánvaló tehát hogy, a szállítmányozóknak olyan szoftverre kell támaszkodniuk már napjainkban is, amely segít digitalizálni és optimalizálni az összes szükséges folyamatot, annak érdekében, hogy az árajánlatok lehetőleg egy, vagy két napon belül elkészüljenek, meg akár multimodális fuvar esetén is. Ez a gyorsaság a versenyképesség alapfeltétele modern világunkban.
A fuvarozás árképzésének átalakulása a színvonalat is egy másik szintre emeli. A fuvarozás során felmerülő problémák megoldásában is nagy segítséget nyújt a modern technológia, amely megkönnyíti az útvonalakon gyorsan változó viszonyok időben történő megismerését is, így segítve az esetleges késések minimalizálását. Így néhány perc alatt elkészíthető a fuvarozás elvégzését célzó árajánlat. Még a háztól házig, vagy telephelytől telephelyig történő szállítás árazása is könnyen megoldható, így ezeket az árképzési módszereket is egyszerűen optimalizálhatjuk, mert a rendszer teljesen automatizálja az ármenedzsmentet azért, hogy segítse a szállítmányozókat az Európa egyes részein érvényes díjak egyszerre történő kezelésében. Ez lehetővé teszi a szállítmányozók és a fuvarozók adatainak valós idejű frissítéseit, ami jóval nagyobb átláthatóságot és hatékonyságot eredményez. Ezen felül a nemzetközi fuvarozás árak gyors összehasonlítása segíti a szállítmányozót abban, hogy gyorsabb, személyre szabott és magas színvonalú árajánlatot juttasson el, rövid időn belül ügyfelei számára, jobb szolgáltatás élményt és igencsak jelentős időmegtakarítást kínálva. A fuvarszervezéssel foglalkozó szakemberek így több üzlet elvégzését is vihetik egyszerre anélkül, hogy ez egy kicsit is a minőség rovására menne.
Itt a lehetőség a nemzetközi fuvarozás folyamatát magasabb szintre emelni és a fejlődést felgyorsítani a digitalizáció segítségével azért, hogy ez a gazdasági szektor is az új korszak részévé válhasson. Az Europa-Road Kft. is tevékenyen vesz részt ebben a folyamatban!