Drágakővel az egészségért? Ezt tudja az Ametiszt

Csillogó elegancia, lila józanság, tisztánlátás: az Ametiszt legfontosabb tulajdonságai. Az ásványok gyógyító hatásait évezredek óta ismerik és hasznosítják az emberek. Az Ametiszt esetében ez a hagyomány az ókorig nyúlik vissza. Az ásvány népszerűsége ellenére, sokan még sincsenek tisztában annak nagyszerű hatásaival. Ezért gyűjtöttük össze a legfontosabbakat, hiszen nyáron különösen jól jön egy kis elegancia a romantikus estékhez; tisztánlátás a szenvedélyes kalandok során; józanság a partik után; s nem utolsó sorban egészség, hogy mindezeket átélhessük!

Tisztító szépség

Az Ametisztnek számos pozitív hatása van, melyek mind összefüggnek egymással. A legfontosabb az anyagcsere-fokozó hatás, mely az összes többi testet-szellemet támogató tulajdonság alapja. Mint minden élőlénynek, szervezetünk működéséhez is energia szükséges, amelyet táplálékkal viszünk be. Annak feldolgozása, hasznosítása, s a felesleges anyagok eltávolítása az anyagcsere, aminek egészséges felpörgetése hozzájárul a méregtelenítéshez.
Minél kevesebb méreganyag halmozódik fel bennünk, mind testünk, mind szürkeállományunk, annál effektívebben dolgozik, hiszen nem kell felesleges energiákat pazarolnia a mérgek okozta károk helyrehozására. Illetve, azon szerveink, szöveteink, amelyek a méregtelenítésben különösen érintettek (máj, vese, vér), kevésbé lesznek megterhelve. Ezzel magyarázható az Ametiszt vértisztító, máj- és vesefunkciót serkentő hatása.

A vér “tisztasága” azt jelenti, hogy a véredényekben valóban csak az oda illő dolgok vannak; se felesleges koleszterin, se méreganyag nincs vagy csak minimális mennyiségben, s ezek nem tapadnak ki az erek falára. Így azok szabad utat biztosítanak a véráramnak, s nem nehezedik plusz nyomás se az érfalakra; vagyis a vérnyomásunk sem fog megemelkedni.

Amikor a máj- és vesefunkciók fokozódnak, felgyorsul a méregtelenítés. Ördögi kör, hiszen belátható: mérgekkel nehezebb méregteleníteni, de mérgek nélkül a detoxikáció is könnyebben megy. Ezért érdemes Ametiszttel a fülünkben, nyakunkon vagy ujjunkon, esetleg a zsebünkben járni, hogy rásegítsünk erre az esszenciális, gyakran mégis nehézkesen működő folyamatra.

Lila józanság

Főleg nehezebb időkben fordul elő, hogy egy-egy rossz szokás rabjai leszünk. Lehet az akár sorozatfüggőség, shopaholica, csokifalás, dohányzás, de akár alkohol is. Bárminek is esünk áldozatul, úgy érezhetjük, hogy kicsúszik az irányítás a kezünkből. Az Ametiszt ilyen helyzetekben is eredményes segítőnk lehet!

Az ókor óta a józanság kövének tartják. Nevének jelentése is annyi, mint: “Nemrészeg”. Bár akkoriban, elsősorban az alkohol okozta részegség ellen védekeztek vele, az Ametiszt ennél többet tud.

Ahogy fentebb részleteztük a méregtelenítés folyamatát a fizikai síkon, ugyanez megvalósul a szellemi síkon is. A megkönnyebbült mentális régió felszabadultan tud koncentrálni más problémákra, fontosabb feladatokra. Tisztábban látja, mikor lesz elegendő valamiből, s mikortól leszünk függők. Segít elengedni feleslegesen “szorongatott” érzéseket, szokásokat, amik rabjaikká tehetnek minket.

Így belátható, hogy mind az alkoholtól, mind a bármely más szokástól “részeg” állapotunkon átsegít, hogy utána nyugodt szívvel engedhessük el őket, mi pedig felszabadultan, kijózanodva folytathassuk tovább életünket.

Léleküdítő ásványunk

Amint megkönnyebbült az elménk is, és tiszta fejjel gondolkodhatunk, sok, korábban zavaros, bonyolult  feladat, élethelyzet válhat átláthatóvá, egyértelművé. Az Ametiszt segít higgadtan döntést hozni, éber gondolkodásmódot kialakítani, olvasni a sorok között. Emeli hatékonyságunkat anélkül, hogy kapkodást gerjesztene; megmutatja, mire érdemes koncentrálnunk; előhívja rejtett képességeinket, kreativitásunkat, tehetségünket. Bármikor új vállalkozásba vágunk, vagy alkotó folyamat előtt állunk, viseljünk vagy hordjunk magunknál a drágakőből! Természetesen a munkát nem végzi el helyettünk, de a támogató energiáit érezni fogjuk!

A szellemi jólét szorosan összefügg érzelmi világunkkal is. Ezen kettő kiváló állapota csak támogatja a testi egészséget is, hiszen gyakran találkozhatunk olyan esetekkel, amikor a lélek betegítette meg a testet. Ametiszttel felszerelkezve kellően megerősíthetjük magukat, és kialakíthatjuk testi-szellemi stabilitásunkat.

Talán most fontosabb, mint valaha az a sok jótékony hatás, amivel az Ametiszt rendelkezik. Lepjük meg vele szeretteinket, barátainkat vagy akár önmagunkat is, a siker garantált lesz. Legyen szó marokkőről, ékszerről vagy ásványfáról, az Ametisztnek minden formája számára akad hely mindenki életében!