Milyen a jól felszerelt babakocsi?

babakocsi

A babakocsi szempontjából fontosok a tartozékok és kiegészítők. Mivel a babakocsinál az elsődleges szempont a biztonság, ezért csak olyat válasszunk, ami öt ponton rögzített biztonsági övvel van ellátva, vagyis két ponton a váll felett, kettőn a váll alatt és egy ponton a lábak között rögzíthető.

A babakocsi kerekeiről esetében érdemes megemlíteni, hogy léteznek már felfújható, tömör gumikerekű babakocsik, amelyek jobban rugóznak, illetve ott van még a bolygókerék, amivel sokkal könnyebb a kanyarodás, irányítható akár egy kézzel is. A stabil kerekű babakocsikat viszont mindig kicsit meg kell dönteni kanyarodáskor, ezt azoknak ajánlják, akik földúton vagy nem egyenes és sima úton közlekednek.

Ma már úgy vannak kifejlesztve a babakocsik, hogy a tolóirányt anélkül is meg lehet változtatni, hogy a babát ki kelljen venni a babakocsiból és át kellene forgatni azt, ezt a tolókar átfordításával lehet elérni. Megemlítendő még a babakocsi összecsukása is, ami a tárolhatóság szempontjából elengedhetetlen tényező. Számos olyan babakocsi van már a piacon, amit pár lépésben könnyedén és egyszerűen össze lehet csukni, így kényelmesen lehet azt szállítani és tárolni egyaránt.

A babakocsi felszereltsége mellett egy – két kiegészítőre is szükség lesz, például az őszi és téli kisbabáknál nagyon fontos kiegészítő a lábzsák, ami megvédi őket a hideg időtől. Esős és napos időben sem kell aggódnod, hiszen erre való az esővédő és a napernyő, ami szintén a babakocsi kiegészítőinek számítanak, illetve ne feledkezzünk meg a rovarvédő hálóról sem, amivel megakadályozhatjuk, hogy a különböző rovarok zavarják a kisbabát alvás közben.