Gyors és hatékony purhab szigetelés

A folyamatos fejlesztéseknek és innovatív gyártási technológiáknak köszönhetően egyre hatékonyabb és tartósabb hőszigetelő anyagok kerülnek a piacra. Napjainkban a szigetelők legújabb generációját a poliuretán hab jelenti, vagy ismertebb nevén a purhab. A purhab szigetelés amellett, hogy kiváló hő-, és vízszigetelési paraméterekkel rendelkezik, hihetetlenül sokoldalú és költséghatékony megoldás. Az alábbi cikkben röviden bemutatjuk, hogy miért is érdemes a purhab szigetelés mellett dönteni.

A szigetelőanyagok legújabb generációja

A hagyományosabb hőszigetelő rendszerek, mint a kőzetgyapot, expandált polisztirol (EPS), tömör lapokból állnak, amelyeket gyakran nehéz hőhídmentesen a szigetelendő felületre illeszteni. Fizikai tulajdonságaik miatt hézagok, rések keletkeznek az épületszerkezeti elemek körül, mivel nem tudjuk őket tökéletesen méretre és formára vágni. Ezzel szemben a purhab szigetelés legnagyobb előnye, hogy bárhova, hőhíd és varratmentesen felhordható. Ennek oka, hogy a poliuretán hab egy szórással felhordott, kétkomponensű, vízbázisú hő- és vízszigetelő anyag, melyet folyékony formában visznek fel a felületre és másodpercek alatt eredeti térfogatának akár százszorosára is kitágul. Ezzel rendkívül hatékonyan tömíti a legapróbb repedéseket, hézagokat még a nehezen hozzáférhető helyeken is.

 

A purhab szigetelés hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen jóval effektívebb és költséghatékonyabb megoldásról beszélhetünk, mint a klasszikus hőszigetelő rendszerek esetében. Míg sokan csak most eszmélnek rá a purhabos szigetelésben rejlő lehetőségekre, a Pur-Centrum Kft. immár 15 éves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, sőt, kifejezetten erre specializálódtak. Az egész ország területén vállalják  a purhabos tetőszigetelés, lapostető szigetelés, csarnokszigetelés, padlás szigetelés, aljzatszigetelés és raktárszigetelés elvégzését. Keresse őket bizalommal!

A purhab szigetelés további előnyei

Számos vonzó és előnyös tulajdonsága van a poliuretán habnak, amelyek miatt az egyik legelterjedtebb megoldássá vált az utóbbi években.

Az egyik, már ismertetett előnye a hőhíd-, és hézagmentes felhordásban rejlik, melynek révén rendkívül hatékonyan megnövelhető az adott ingatlan hőtartó képessége és így a piaci értéke is. A purhabos szigeteléssel – fajtától függően – a vízszigetelés problémakörét is orvosolhatjuk. A szigetelés teljesen vízálló, homogén, varratmentes felületet képez. Sok szigetelőanyagnak gondot okoz a nedvesség megkötése vagy a nedvességgel szembeni gyenge ellenállás, de a fújt szigetelés tulajdonságai kiküszöbölhetik ezt a problémát, megakadályozhatják a penészesedés kialakulását és a hőteljesítmény csökkenését.

Minezzel egyetemben a purhab kimagasló hőtartó képességgel is rendelkezik, ráadásul akár 15 évig is gond nélkül garantálni tudja a megvásárláskor feltüntetett maximális hőátbocsátási tényezőt.

A purhabnak még hosszasan sorolhatnánk az előnyeit, azonban végezetül a gyors és egyszerű felhordást, valamint a méretre vágásból fakadó melléktermékek hiányát említenénk.