Kapjon a kertben helyet egy fóliasátor

fóliasátor

A kertészkedés valóságos öröm, bár esetenként tud bosszúságokat okozni, amikor valami nem úgy jön össze, ahogy azt tervezte. Sajnos az egyre inkább kiszámíthatatlan időjárási viszonyok, a kártevők olykor nagyszámú jelenléte könnyen oda vezethet, hogy a vágyott termés elvész részben, vagy egészben. Ezekre a gondokra gyakran jelenthet megoldást egy fóliasátor célirányos beszerzése és alkalmazása. A bizonyos szinten zárt környezetben, jóval optimalizáltabb módon végezhetők el a munkák.

Bár szükség van locsolásra, mivel a fóliasátor meggátolja az eső behullását, de ugyanakkor a sajátos mikroklímának hála védelmet biztosít a széllel, direkt napsütéssel szemben. A szabályozott környezetből többnyire kizárhatók a kártevők egy jelentős része. A belső, melegebb hőmérséklet miatt kitolható a betakarítási időszak és az érzékeny palánták óvhatók a korai fagyoktól. A fóliasátor tehát számos előnnyel szolgál.

Mekkora legyen a fóliasátor?

A méret egy fóliasátor esetében mindenképpen döntő tényezőként jelenik meg, ezért erre megéri külön figyelnie. Alapvetően a kertje nagysága fogja eldönteni, hogy pontosan mekkora típusba érdemes fektetnie. Egy kisebb 6 négyzetméteres változat éppen ideális a palánták nevelésére, míg egy 27 m2 belmérettel rendelkezőbe, már könnyen lehet jelentősebb zöldséges kultúrát létrehozni. A paprika, paradicsom, padlizsán, uborka meghálálja a párás, meleg környezetet és igazán finom termést fog hozni.

A magas minőségű alapanyagokból készült Gravetti fóliasátor olyan befektetés, amivel biztosan jól fog járni. Élvezze ki a friss zöldségek egyedi aromáját akár több hónappal a megszokott szezon után.