Mi a gyönyörű, duzzadó ajkak titka?

Az ajkak központi szerepet töltenek be a kommunikációban és az arc megítélésében egyaránt, így sokan épp emiatt szenvednek önbizalomhiánytól. A vékony vagy aszimmetrikus ajkakat sokan negatív adottságként élik meg a mindennapokban, akár veleszületett, akár az öregedés folytán beálló állapotról legyen szó, ezen változtatni azonban igen gyorsan és könnyen lehet. Lássuk is a titok nyitját!

Természetesen telt ajkak egy ebédszünet alatt

A hyaluronsav a szervezetben több helyen is megtalálható, folyamatosan termelődő, nagy molekulájú töltő- és kenőanyag. Különleges tulajdonságának köszönhetően képes a saját tömegének több százszorosát megkötni vízből, így térkitöltő hatása számos beavatkozásnál alkalmazott módszer az orvosesztétika területén.

Ennek köszönhetően született meg a hyaluronsavas ajakfeltöltés is, amelyet főként a volumennövelés érdekében választanak, azonban az ajkak szimmetrikussá tétele is igen fontos szempont lehet. Hyaluronsavval kiegyenlíthetők és formázhatók az ajkak, a végeredmény pedig elégedettséggel és önbizalommal tölti fel a beavatkozásra vállalkozó pácienseket, s mindezt csupán egy fél órás ebédszünetnyi idő leforgása alatt.

A vékony ajkak ideje lejárt!

Napjainkban már a nagyon vékony ajkakat is könnyedén lehet formázni hyaluronsavas ajakfeltöltés segítségével. Van, aki kevésbé telt ajkakkal születik, sokszor azonban az öregedés látható jelei közé tartozik a rugalmasságvesztés, ami a száj körüli területet sem kíméli. A gyönyörű száj azonban mindenkit megillet, hiszen a magabiztos mosoly már önmagában nagy önbizalomnövelő hatással bír.

Hyaluronsavas ajakfeltöltéssel nem csupán a vékony szájat lehet vastagítani, hanem a hibák és egyenetlenségeket is kijavíthatók, sőt a két ajak egymáshoz képest eltérő arányai is módosíthatók. A végeredmény minden esetben a páciens arcvonalaihoz és karakterisztikájához mérten kerül kihangsúlyozásra, ennek köszönhetően lesz esztétikus a hyaluronsavas ajakfeltöltés.

Az eredmény: ráncfeltöltődés és duzzadó ajkak

A hyaluronsav nedvességmegkötő tulajdonságának köszönhetően nem csupán az ajkakat varázsolja érzékivé, hanem a környező szöveteket is megemeli, így egyúttal a száj körüli ráncokat is kisimítja. Ezáltal a rúzs is sokkal egyenletesebben vihető fel a szájra, nem fog szétfolyni a ráncokban, mivel az ajkak nem csak ívesebbek, de rugalmasabbak és feszesebbek is lesznek.

A hyaluronsavas ajakfeltöltés több új trenddel kecsegtet, ilyen például a Russian Lips, amely során a sokak által irigyelt szív alakú szájforma kerül kialakításra. Mindez egyszeri, rövid beavatkozással történik, az ajkak látványos volumene azonban akár egy éven át fennmarad, ezt követően a beinjektált hyaluronsav mellékhatások nélkül felszívódik a szervezetben.

Mivel a hyaluronsav befecskendezése tűvel történik, sokan tartanak az esetleges fájdalomtól a kezelés során. Ezt két módszerrel ellensúlyozzák az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum munkatársai: egyrészt a feltöltés előtt érzéstelenítő krémet visznek fel a kezelni kívánt területre, másrészt nagyon vékony tűvel történik maga a befecskendezés, így szinte semmit nem érezni belőle.