Fotóstúdió bérlés vagy egy saját stúdió fenntartása? Mivel jár jobban vállalkozásod?

Bizonyára már te is szembesültél azzal a ténnyel, hogy az online marketing tevékenységed nem működhetne fotós és a videós tartalmak nélkül. A szimpla szöveges tartalmak már a múlté, hiszen sokkal nagyobb energiabefektetést és jóval több időt igényel feldolgozásuk, mint mondjuk egy több érzékszerve is hatással lévő videóanyagé. Így sokkal szélesebb célcsoportot érhetsz el és ismertetheted meg termékedet vagy szolgáltatásodat.

 

A minőségi tartalmakhoz – amelyek cégedet is tükrözik – minőségi kellékek szükségesek. Két megoldás létezik a fennálló problémára. Az első, hogy kialakítasz egy saját stúdiót, a második, pedig, hogy bérelsz egy már felszerelt fotóstúdiót! Te melyiket választod?

Létrehoznád saját fotóstúdiódat?

 

Egy fotóstúdió kialakítása történhet egy általad bérelt helyiségben, de akár a saját irodádban is. Nem mindegy, hogy milyenek a helyszín adottságai, hiszen a fotók elkészítéséhez különböző kritériumok betartására kell odafigyelned – a fényviszonyokon túl, a helyiség nagysága, mérete és belmagassága egyaránt meghatározó lehet. A legideálisabb esetben a szoba legalább 50m2-es és belmagassága eléri a 2,8 métert.

 

Már ezek alapján úgy gondolod, hogy a bérlés ideálisabb lehet számodra? Tudj meg többet!

Nem mindegy, hogy milyen felszerelést választasz!

A neheze azonban csak most következik: be kell szerezned a fotózáshoz szükséges alapfelszerelést. Mindez tartalmazza a kamerákat, az objektíveket, az állványokat, a fényforrásokat és egyéb szükséges kiegészítőket egyaránt. Amennyiben még mindig a minőségen van a hangsúly ez egy igen költséges beruházásnak fog számítani számodra.

 

Mindazonáltal a helyiség bérlésének díjáról, vagy pedig saját iroda esetében a megnövekedett rezsiköltségről se feledkezz meg, amely szintén minden egyes hónapban kiadást jelenthet. Nem csak pénzügyileg lehet megerőltető egy saját fotóstúdió kialakítása, hanem időben és energiában is nagy befektetést igényel, hiszen nem egyik pillanatról a másikra történik annak bérlése, berendezése.

Kíméld meg magad a felesleges kiadásoktól és dönts a bérlés mellett!

 

A másik megoldás, ha bérelsz egy felszerelt és gondosan kialakított fotóstúdiót. A legnagyobb előnye, hogy már készen kapod meg, azaz nem kell beszerezned a fotózáshoz szükséges kellékeket, nincs szükség utánjárásnak a megfelelő helyszín megtalálása kapcsán, valamint nem kell átalakításakot sem végezned. Ezzel nem csak pénzt, de energiát és időt is spórolhatsz egyszerre. Nincsenek fix költségeid, amelyekkel havi vagy heti szinten számolnod kellene.

Pénzügyileg is előnyösebb!

Egy saját stúdió működtetése és fenntartása komoly kiadással járhat, főleg akkor, ha csak alkalomadtán lenne szükséged annak használatára. A saját stúdió jelentette költségeket a céged aktuális pénzügyi helyzetétől és az adott hónapban befolyt bevételtől függetlenül ki kell fizetned. Sőt még akkor is generálhat kiadást, ha az adott hónapban nem is használtad a termet – a bérleti díj akkor is felszámolásra kerül.

 

Amennyiben a második és egyben egyszerűbb megoldás mellett döntöttél, akkor is vannak olyan szempontok, amelyeket érdemes figyelemmel kísérned. Mindenekelőtt érdeklődj a fotóstúdiót bérbeadó cégnél arról, hogy milyen jellegű fotózásra ajánlják a helyiséget. Továbbá válaszd azt a lehetőséget, amely ideális lokációban található, azaz könnyen megközelíthető. Budapest belvárosában elhelyezkedő fotóstúdió például kifejezetten kényelmes lehet számodra.

 

Ismerd meg a DLX Media felszerelt stúdióját és hagyd magad mögött az aggályaidat. Kérj ajánlatot és vágj bele a professzionális videó készítésbe!