Tanácsok az állvány bérléshez

A nagyobb építkezési munkálatok, renoválások, szigetelés, festés stb. kivitelezhetetlenek homlokzati állványok nélkül. Az ilyen jellegű munkákhoz tehát az első lépések között állvány bérlés szükséges.

Szerencsére megannyi vállalkozás épült már az állványozásra, így az ország különböző pontjain, találhatunk rá szakembereket.

Hogy mi alapján érdemes kiválasztani a bérlésre szánt állványozó céget?

  • Érdemes olyan állványozót választani, amely a munkavégzés helyéhez közeli székhellyel rendelkezik, ha az állvány bérlés Budapest területén esedékes, budapesti céget, ha vidéken, az adott településhez közelebbi céget érdemes választani annak érdekében, hogy az állvány szállítása garantáltan zökkenőmentesen és gyorsan kivitelezhető legyen, valamint, hogy igény esetén még a bérlés előtt lehetőség nyíljon megnézni a bérlendő állványelemeket.
  • Az állványozás során kritikus szerepet tölt be az állvány elemeinek minősége, erre azonban sokszor csak akkor derülhet fény, ha bérlés előtt személyesen is megtekinti a bérlésre kínált állványzatot.
  • Soha ne használjon az állványozás során olyan elemet, amelyik nincs megfelelően lefestve. A festék megvédi az elemet a rozsdásodástól, ha az elemen rozsda látható, azt tegye félre és ne építse vagy építtesse bele az állványszerkezetbe.
  • Állvány bérlés során kérje az állványozó cég segítségét a megfelelő szerkezet kiválasztásában és tervezésében. A különböző talajminőségekhez más-más típusú állványra lehet szükség.
  • Válasszon olyan állványozó céget, amelyik vállalja az állvány kiszállítását is, ezzel időt és energiát spórolhat meg.
  • Olyan cégtől bérelje az állványt, amelyik biztosítani tudja az állvány építését és bontását is, ezzel teljes körű felelősséget vállalva az állvány állapotára és stabilitására.
  • Az állványon végzett munkához megannyi biztonsági felszerelésre is szükség lesz. Mérje fel, hogy ezek beszerezhetők-e a kiszemelt állványozóktól.