Weboldal készítés ingyen

Napjainkban ha nem vagy fent az interneten, olyan, mintha nem is léteznél. Különösen igaz ez a vállalkozásokra, hiszen ma már az átlagos ember az interneten tájékozódik, foglal és rendel.

A weboldal készítés kivitelezhető egyrészt külső partnerek által: számos magyarországi vállalkozás foglalkozik weboldalak készítésével, az árak pedig rendkívül eltérőek. Egy egyszerű weboldalt elkészíttethetsz akár már 50 000 Ft-ért is, míg egy komplex webshopért szélsőséges esetben akár milliós árajánlatot is kaphatsz.

Ha azonban nem szeretnéd kiadni a feladatot a kezeid közül, esetleg még rendelkezel is némi számítógépes ismerettel, akár magad is elkészítheted saját weboldalad, szinte, vagy akár teljesen díjmentesen.

Egy egyszerű weboldalt összerakni nem nagy ördöngősség, persze onnantól kezdve, hogy speciális funkciókat szeretnél beletenni, úgy mint például foglalás, vagy vásárlás, már nehezedik a dolog, de egy bemutatkozó, blog alapú oldalt némi utánaolvasással akár te is elkészíthetsz magadnak.

Ehhez különböző online programok állnak rendelkezésedre, úgy mint például a webnode.hu, sites.google.com vagy a simplesite.hu. Ha egyetlen forintot sem szeretnél weboldalkészítésre szánni, úgy oldaladhoz, nem tartozik majd saját domain, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy oldalad az elkészítéséhez felhasznált program utótagját viseli majd, mint például: teoldalad.webnode.hu.

Ha saját domaint, azaz webcímet szeretnél külön domaint kell majd vásárolnod.

Bár egy weboldal önállóan is elkészíthető akár ingyen, akár minimális költségvetésből, ha komplexebb igényeid vannak oldaladat illetően, célravezetőbb, ha szakértő segítségért fordulsz. Ne feledkezz meg róla, hogy weboldalad vállalkozásodat képviseli majd. Ha az nem az ügyfelek elvárásait, igényeit figyelembe véve épül fel, vagy működik (túlságosan lassú, hibásan jelenik meg a különböző készülékeken, kusza, rendezetlen hatást kelt) azt sugallhatja, hogy szolgáltatásod, terméked hasonló minőséget képvisel.