Black Friday Magyarországon – Avagy, hogyan jussunk vaskos kedvezményekhez?

A hazai Black Friday-en elérhető rendkívüli kedvezmények ma már elég sok vásárlót megmozgatnak, főleg azért, mert így gyorsan le lehet tudni a karácsonyi vásárlások nagy részét. Hogyanra és a mikéntre adunk tippeket.

Mielőtt beleélné magát, hogy egy kattintással hozzájut a 180 ezer forintos laptophoz 73 ezerért, előtte egy kis ébresztő.

A valóságban egy kicsit munkásabb lesz megszerezni a nagy kedvezménnyel kínált árut, de igyekszünk tanácsokkal ellátni.

A legelső dolog, hogy legyen meg a pontos elképzelése arról, hogy a Black Friday-en mire szeretné költeni a pénzét. A legforróbb ajánlatok általában a mobiltelefonok, laptopok, fényképezőgépek, táblagépek vonaláról érkeznek,

de ha remek üdülést akar elcsípni vagy wellness programot, akkor azt sem lehetetlen elérni. Szóval legyen meg a cél, amit szeretne.

Ez az a mantra, amit elég sok helyen mondanak, hangoztatnak, úgyhogy valószínűleg lehet benne valami.

Nyomás a géphez!

Ha megvan a vágyott tárgy, akkor annyi a teendő a nagy nap előtt – a Black Friday 2018 november 28-án lesz – hogy csokorba szedi azokat a webáruházakat vagy webhelyeket, amelyek azzal termékkel foglalkozik, amelyet szeretne. Ezeket az áruházakat érdemes elmenteni a böngészőjébe.
Az összegyűjtött oldalakat nézegetve már sokat egyszerűsödik a helyzet és jól lehet látni, hogy ki, mit ajánl.

A másik tipp a kényelmesebbeknek szól. Itt az a lehetőség, hogy létezik már olyan weboldal, ahol összeszedik össze a Black Friday ajánlatokat.

Ez valamennyire hasonlatos azokhoz az oldalakhoz, amelyek a termékek árait vetik össze. Itt böngészve, még az is előfordulhat, hogy bele fut olyan holmiba, ami teljesen más termék körhöz tartozik, és gyorsan „szerelmes” lesz bele.

Kettes lépés

A következő lépcsőfokot a kedvezményes vásárlásnál az jelenti, hogy feliratkozik a lementett helyek hírleveire, mert így első kézből értesülhet a jobbnál, jobb ajánlatokról.

Ha a fentiek megcselekedte, akkor már csak az van hátra, hogy kiválassza a legjobb ajánlatokat, és november 27-én 23 óra után leüljön a gép elé, és leokézza a nagy rohamban azt vagy azokat a vételeket, amelyeket szeretne megvenni.

A korai időpont nem véletlen, lehet, hogy 28-án, reggel nyolckor már késő lesz.

Egy másik figyelmeztetés a végére: köztudott, hogy szakember hiánnyal küzd az ország, a futárszolgálatok is birkóznak ezzel a problémával. A webáruházak forgalma pedig folyamatosan növekszik.

A Black Friday pedig különösen őrült nap, ahol eszement nagyságú forgalmat bonyolítanak. A lényeg: a megrendelt áru, alaphangon néhány nap késéssel fog landolni, de az is lehet, hogy 1-2 hét múlva érkezik, mert akkora a forgalom.