Vulkan Vegas – egy kísérletezés sikeres kimenetele

Vulkan Vegas

A Vulkan Vegas egy kísérletezés sikeres gyümölcse, állítom ezt írásom címében.

Itt pontosabban arra gondolok, hogy az újdonságokkal való kísérletezés happy end-jeként tekinthetünk erre az oldalra. A kísérletezés valamivel, ami még nincs bejáratva, gyakran másképp is végződhet, méghozzá kudarccal. Arra a kérdésre, hogy megéri-e újdonságokkal kísérletezni, igen nehéz volna választ adni, de teszek egy próbát.

Nem sok sikersztori kezdődik azzal, hogy valaki élte a kis megszokott életét, követte a szabályokat és a jól bejáratott módszereket alkalmazta a reggeli kenyérkenéstől kezdve egészen a legbonyolultabb teendőkig. Ugyanakkor a botrányos történetek sem így kezdődnek. Minden izgalmas eseménynek, legyen az elsöprő sikerről vagy őrületes botrányról szóló történet, az az alapja, hogy valaki valamivel kísérletezett. Olyat tett, amit addig még soha.

A Vulkan Vegas gondoskodott a jó körülményekről

A kísérletezések tehát elsülhetnek nagyon jól, és nagyon rosszul is végződhetnek, ha a végleteket vesszük górcső alá. A kiszámíthatatlan kimenetel ellenére azt biztosan állíthatjuk, hogyha nincs kísérletezés, akkor nincsen megújulás, innováció sem. Tehát akkor ugorjunk fejest a kísérletezésbe?

Nos, vegyük példának a Vulkan Vegas felületét, amely kísérletként indult el, és végül sikert aratott, amely a mai napig is kitart. A projektbe azonban nem úgy vágtak bele, hogy „majd lesz valahogy”, hanem pontos terveket szőttek ki. Megfogalmazták, mi a Vulkan Vegas célja, mit és mennyi idő alatt óhajtják azt elérni, tehát minden körülményt megteremtettek ahhoz, hogy elmondhassák: minden eshetőségre fel vannak készülve.
A példájukból kiindulva tehát az újdonságokkal való kísérletezés egyáltalán nem egy elvetemült ötlet, mindössze annyit kell tenni, hogy megtesszük a szükséges előkészületeket hozzá. Az előkészületekhez pedig hozzátartozik az is, hogy a kudarcra is felkészülünk.