A gépi földmunka sokoldalú felhasználása az építőiparban

Nincs olyan építkezés, ahol ne lenne szükség földmunka elvégzésére, elég csupán az alapásásra, vagy a tereprendezésre gondolni, melyek lényegében a kivitelezés legelső mozzanatai. A munkálatok nagyságától és a terepviszonyoktól függően két megoldással élhetünk: kézi, vagy gépi földmunkával. A kézi földmunka tulajdonképpen csak a legapróbb projektek esetében bizonyulhat hatékony munkaformának, így az esetek döntő többségében célszerűbb a gépi földmunka mellett letenni a voksunkat.

Gyors, hatékony, olcsó!

Mint arról tehát szó esett, minden építkezés földmunkával kezdődik, amibe beletartozhat a családi házak alapjának kiásása, pinceásás, medenceásás, kertrendezés, a terep akadálymentesítése, közművezetékek helyének kiásása stb.. Értelemszerűen a nagyobb léptékű építkezéseken a kézi földmunka nem igazán jöhet szóba, mivel ez rendkívül lassú, nehézkes és hosszútávon jóval költségesebb is, mint a gépi földmunka. Ennek oka, hogy előbbi esetében hosszú napokon, heteken, netán hónapokon keresztül kell a munkásokat fizetni, addig gépekkel néhány óra, vagy nap alatt elvégezhető a szükséges földmunka, ráadásul így nem csak pénzt, de időt és energiát is spórolhatunk.

Széleskörű felhasználás

A gépi földmunka az építőipar számos területén alkalmazható költséghatékony és gyors megoldás, nézzünk is meg néhány példát!

Az egyik legelső lépés a kivitelezés során a tereprendezés, mely magában foglalja a talajszint rendezését, növénytakaró és a különféle tereptárgyak, például sziklák eltávolítását, de ide sorolható a korábbi építési, bontási törmelék elszállítása is.

A kertrendezés hasonló kategóriát jelent, hiszen egy esztétikus udvar, kert kialakításához szintén elengedhetetlen a megfelelő előkészület, mely nem csupán az esztétikum, de a talaj minősége miatt is meghatározó lehet a későbbi növénykultúrák függvényében. Persze ide sorolható többek között a medenceásás is, ami szintén nem kis vállalkozás.

Bizonyos esetekben szükségünk lehet termőföld helyszínre szállítására. Ezt nem csak a kertrendezés indokolja, de elképzelhető, hogy az adott telek egyenetlenségei nem javíthatók ki csupán a helyszínen fellelhető földmennyiséggel. Ellenkező esetben pedig a felesleges föld elszállítására lehet szükségünk egy medencealap, vagy egy pince kiásása után.

Nem szabad természetesen megfeledkezni az árok-, és aknaásásról sem, melyek szolgálhatják a vízelvezetést, vagy épp a közműhálózat kialakítását.

A felsorolt munkálatok mellett még számos egyéb esetet tudnánk mondani, melyek egyszerűen megoldhatók gépi földmunka segítségével. Ha Ön is kivitelezőt keres, akkor ajánljuk figyelmébe az Otthonkivitelezés csapatát, akikre bármikor számíthat, ha földmunkáról van szó. Ez a profikból álló társaság elsősorban Budapesten és vonzáskörzetében vállalja a különféle földmunkák elvégzését, de nagyobb munkálatokra országszerte felkérhetők. Gépparkjukban tulajdonképpen minden eszköz megtalálható, melyekkel gyorsan, precízen és költséghatékonyan elvégezhető bármilyen projekt.